woensdag 4 oktober 2006

Kinderboekenweek en games

Virtuele wereld De SprookjesspeurdersVandaag start de Kinderboekenweek. Mijn kinderen zijn er helaas alweer een beetje bovenuit gegroeid, maar toen ze nog kleiner waren was de boekenweek voor mij een goede reden om een paar leuke boeken aan te schaffen. Iets voor de kinderen, maar ook altijd iets voor mezelf, want kinderboeken blijven leuk! Van de bekroonde boeken dit jaar heb ik er al eentje gekregen: de door Charlotte Dematons prachtig geïllustreerde sprookjes van Grimm!

Maar niet alleen lezen is leuk: ook spelletjes hebben altijd mijn aandacht. Dit jaar jaar heb ik mazzel: de NS komen met het spannende Spoorzoekspel Dossier Dierentuin (met bijbehorende docentenhandleiding) en bij Active Worlds is een virtuele wereld ingericht die gebaseerd is op het boek De Sprookjesspeurders van Marcel van Driel.

In deze wereld kunnen kinderen rondlopen met hun avatar en zo met schrijvers kunnen chatten, en/of het raadsel van de vuurtoren proberen op te lossen. De wereld ziet er prachtig uit: er zijn draken die rondvliegen en rotsen waar mensen op kunnen gaan zitten om vragen te stellen aan de schrijvers. Aan de voet van de vuurtoren in de wereld Sprookje zullen vanaf woensdag 4 oktober tot en met vrijdag 13 oktober dus allerlei spannende dingen gebeuren! De schrijvers die je er in de kinderboekenweek kunt onmoeten zijn o.a. De schrijvers die je onder andere zult ontmoeten zijn Anke Kranendonk, Femke Dekker, Nanda Roep, Christel van Bourgondië, Mirjam Mous en natuurlijk Marcel van Driel.

Over het spoorzoekspel van de NS is natuurlijk al veel publiciteit geweest. Daarom citeer ik hier alleen wat de NS daar zelf over zegt:

Tijdens dit multimediale spelleren kinderen samenwerken en ontwikkelen ze hun inzicht, creativiteit en inventiviteit. Bovendien worden ze gestimuleerd te lezen en komen ze heel wat over dieren te weten. Het spel sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek 2006: de leeuw is los!

Informatie over hoe je in de virtuele wereld van De sprookjesspeurders terecht kunt komen, vind je op homepage van de site van Marcel van Driel. Je moet wel even de software downloaden om er te komen, maar daarna is het echt genieten!

2 opmerkingen:

Katinka zei

Margreet, is het noodzakelijk om te betalen wanneer je de vituele wereld van sprookjesspeurders van Marcel van Driel in wilt. Moet je je registeren en daardoor elke maand 6,50 dollar betalen?

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Katinka,

Voor deze wereld is dat niet nodig. Als je toegang wilt tot alle werelden, dan moet dat wel, maar dit is een speciale actie. Je kunt dus zonder te betalen terecht!