maandag 16 oktober 2006

Games beoordelen voor Cliniclowns

Stichting Cliniclowns NederlandDit bericht neem ik met heel veel plezier over van de Nederlandse Gamedagen. Waarom? Omdat ik hoop dat docenten deze oproep voor willen leggen aan hun leerlingen, en dat veel leerlingen èn docenten mee gaan helpen om de games te beoordelen die zijn gemaakt voor de Stichting CliniClowns Nederland.

Uit het persbericht van de Nederlandse Gamedagen:

Spill Group en de Nederlandse Gamedagen hebben de handen in elkaar geslagen om het langdurig zieke kinderen thuis en in het ziekenhuis iets aangenamer te maken. Dit doen ze door de games te laten ontwikkelen voor Stichting CliniClowns Nederland.

De games worden zowel door een vakjury, alsook door kinderen beoordeeld op kwaliteit en speelbaarheid van de spelletjes. Ook het publiek kan zijn oordeel geven. Op de speciaal voor deze wedstrijd ingerichte website www.gameawards.com kunnen alle ingezonden games gespeeld en ook beoordeeld worden door een cijfer aan de game te geven.

De vakjury bestaat uit een aantal professionals. In de jury zitten Hanneke Heessels, artistiek leider bij de CliniClowns. Zij zal worden bijgestaan door Jan Pieter van Seventer, werkzaam bij Woedend! Games en tevens docent Gameontwikkeling aan de HKU en door Michael Louw, hij is game developer bij Spill Group. De vierde stem zal de belangrijkste zijn, deze wordt ingenomen door een panel van 10 kinderen. Dit panel gaat op 18 november via een webcam de vakjury adviseren over wat zij de leukste games vinden.
Kinderen, tussen 8 en 16 jaar oud, kunnen zich nog aanmelden voor dit panel via gameaward@nlgd.nl.

De Spill Group Game Award zal worden uitgereikt op 23 november 2006 op het feest van de Nederlandse Game Industrie dat tijdens het congres van de NLGD wordt georganiseerd. Het winnende team zal dan een aanmoedigingsprijs van € 20.000,- mee naar huis nemen.


Geven jullie je massaal op voor de online beoordeling of (als je jonger dan 16 jaar bent) voor de club van 10 die de vakjury advies mag geven? Wat leerlingen hiervoor moet doen?
  • in de week van 12 tot en met 18 november moeten de leerlingen de ingezonden spelletjes spelen op www.gameawards.com.
  • ze moeten ervoor zorgen dat ze een webcam en microfoon hebben, en een msn account,
  • ze moeten toestemming vragen aan hun ouders. De ouders moeten een mailtje sturen met als onderwerp: ‘toestemming kinderpanel’ naar gameaward@nlgd.nl. In het mailtje moet opgegeven worden: voornaam, achternaam, leeftijd, telefoonnummer en adresgegevens van het kind.

Maar ook als je niet in aanmerking komt voor de jongerenjury of daarvoor niet wordt geselecteerd kun je een bijdrage leveren aan de jurering via de online publieksjurering!

Geen opmerkingen: