maandag 30 oktober 2006

Nog 1 dag om je in te schrijven!

Dag van het Literatuuronderwijs 2006
Voor docenten die zich bezighouden met literatuur (bijv. mediathecarissen, docenten Nederlands, moderne vreemde talen, CKV) een must: de Dag van het Literatuuronderwijs. Deze dag wordt dit jaar al weer voor de 8e keer georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘een sterk verhaal: over kracht en macht van verhalen, werkelijkheid en fictie, lezen als herkenning en verkenning’. Maar er is ook ruimte voor actualiteit: Prof. Dr. Frits van Oostrom (onder wiens leiding de Canon van de Nederlandse geschiedenis tot stand is gekomen) gaat tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs nader in op deze nieuwe canon. Heeft deze nieuwe canon zijn voor het (literatuur)onderwijs?

Het programma is rijk gevuld: er zijn presentaties, masterclasses en workshops, bijvoorbeeld over ironie, over poëzie, waarheid, het maken van een familiegeschiedenis en nog veel meer.

Mooi meegenomen: deelnemers aan het symposium krijgen gratis het het Handboek Literatuuronderwijs 2006-2007 toegezonden. In het handboek staan verslagen van de lezingen en andere bijeenkomsten, aangevuld met achtergrondartikelen en -informatie.

Je kunt nog inschrijven voor deze dag. De Dag van het Literatuuronderwijs vindt plaats op woensdag 1 november, in De Doelen in Rotterdam, en kost € 115,-.

Geen opmerkingen: