dinsdag 5 december 2006

IJskoude winters

Anno WinterspecialOok zo'n zin in een lekkere winter, met water dat bevroren is, in plaats van dat het in gestage druppels je kleren doorweekt? En dan na die wandeling in de vrieskou lekker met de verwarming hoog binnen een filmpje kijken en een oliebol eten?

Dit jaar lijkt de winter maar niet te komen, maar wie niet langer wil wachten kan terecht op de nieuwe themasite van ANNO: de Winterspecial. Een site vol nostalgie, maar ook met minder leuke historische winters, en met achtergrondinformatie over volksgewoonten. Er is aandacht voor Willem Barentz en voor wintersport, er zijn filmpjes te zien van Beeld en Geluid, en je kunt een wintersportvakantie naar keus winnen door een goed onderschrift te maken bij een foto. Heb je er dan nog steeds niet genoeg van, dan kun je ook nog een cd aanvragen (tegen verzendkosten) met daarop persoonlijke verhalen en oude radiofragmenten over legendarische Nederlandse winters, afgewisseld met beroemde winterliedjes.

Het lijkt me voor het basisonderwijs in ieder geval zeer de moeite waard om de site te bekijken en de c.d. aan te vragen. Een oase van rust in deze spannende tijd met Sinterklaas, rapporten, en dan ook nog eens de feestdagen!

Geen opmerkingen: