vrijdag 15 december 2006

Pac-Pix; tekenen voor je leven

Iedereen kent hem wel: Het kleine gele mannetje dat op spokenjacht gaat om spookjes op te eten. Pacman! Hij was een van de eerste populaire games, en tegenwoordig is er bijna geen gamer die het vrolijke gele mannetje niet kent. Tot nu toe kon je met dit mannetje alleen maar bewegen, maar omdat het zo'n simpel figuur is, is he took makkelijk om deze te tekenen. Met dat idee kwamen de makers van Namco blijkbaar ook, want ze kwamen met de game: "Pac-Pix". Waarin het tekenen van deze vorm centraal staat. Tijd voor een review lijkt mij!

In de game Pac-Pix draait het er dus om om een pacmannetje te tekenen dat de kleine spookjes opeet. Zodra je een goede pacmanvorm hebt getekend, komt deze tot leven en beweegt zich in de gewenste richting. Deze kan je dan sturen door middel van muren die je ook weer tekent. Je hebt 2 boeken. Ieder boek heeft 16 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft 5 pagina's. Bij iedere pagina is het de bedoeling om een aantal monsters op te eten. Hierbij kan je een pacman tekenen, maar later in het spel kan je ook dingen tekenen zoals pijlen en later zelfs exploderende bommen. De levels (hoofdstukken) worden uiteraard moeilijker naarmate je verder komt en om het level heb je een eindbaas die je op een bepaalde manier moet verslaan. Je zit bij ieder level aan een tijdslimiet en een limiet aan het aantal pacmannetjes dat je mag tekenen. Doel van het spel is alle levels uit te spelen en de 2 boeken spookvrij te maken.

Het vreemde aan dit spel is dat het verslavend is, maar toch vervelingwekkend. Dit wil zeggen dat als je er aan begint, je ermee doorgaat, maar dat het wel op een gegeven moment saai wordt en je toch niet wilt stoppen. Daarnaast is het een hardstikke leuk spel om te spelen, en hardstikke origineel ook. Ieder level is weer anders, en toch hetzelfde. Ieder level heeft z'n nieuwe dingen, maar het concept blijft hetzelfde: het tekenen van een geel mannetje en die door het level heen leiden. Pac-Pix is een spel vol tegenstellingen. Het kan saai worden, maar je blijft het toch spelen omdat je het nieuwe level wilt halen.

Spelen als:
- Geel je favoriete kleur is.
- Je erg snel bent in tekenen en dat ook je eindeloze hobby is.
- Je af en toe van die momenten hebt dat je niets et doen hebt.
- Je een hekel hebt aan spookjes en ze graag van de wereld wil.

Niet spelen als:
- Je van moeilijke dingen tekenen houdt
- Je een lange middag vrij hebt
- Je niet tegen je verlies kan
- Je een hekel hebt aan tekenen

Geen opmerkingen: