woensdag 24 januari 2007

Dansende bibliothecaresse

Op Gametoday vond ik het volgende, prachtige, bericht:

overgenomen van http://www.sonic.net/~erisw/bdlib.html

In de Verenigde Staten heeft een bibliothecaresse wel een heel ongewone manier gevonden om met boetes om te gaan. Als iemand te laat is met het terugbrengen van boeken dan heeft hij of zij een mogelijk om onder de boete uit te komen.

Hiervoor moet je wel winnen van de bibliothecaresse in een wedstrijdje Dance Dance Revolution. Bij verlies moet alsnog de boete betaald worden, maar win je dan wordt de boete kwijtgescholden. De bibliothecaresse gebruikt de game ook om onderlinge ruzies tussen jongeren in de bibliotheek te beslechten.

Ik vond het een prachtig bericht. Niet alleen omdat deze bibliothecaresse blijkbaar, net als ik, zowel geïnteresseerd is in games als in bibliotheekwerk, maar ook omdat ze met humor problemen in de bibliotheek probeert op te lossen. Op deze manier daag je bovendien bibliotheekbezoekers uit om niet alleen hun hersens, maar ook hun lijf te gebruiken. En, ook niet vervelend: je blijft er als bibliothecaris zelf fit bij ;-)

2 opmerkingen:

Sybilla zei

Lijkt me ook een prima idee om eens van het stoffige imago af te komen... al zie ik mezelf nog niet met de buik bloot gaan... :)

Margreet-ICT en Onderwijs zei

't Mag ook zonder die blote buik hoor! Maar het maakt het natuurlijk wel extra bijzonder ;-)