woensdag 10 januari 2007

Klokhuis-uitzending over Google

tv-gids Het KlokhuisIets wat ik zeker ga opnemen is de uitzending van het programma Klokhuis. Die gaat namelijk over Google. Op de site staat de volgende informatie:
Googelen is het toverwoord van internet. Je kan via Google werkelijk alles op zoeken. Maar hoe werkt deze enorme zoekmachine? Hoe kan het dat het trefwoord ‘Golden Retreiver’ in een paar seconde 325.000 hits geeft? Ernst goochelt met cijfers om uit te leggen hoe Google zoekt.
Toen ik nog mediathecaris was op een middelbare heb ik natuurlijk zelf talloze malen aan leerlingen en docenten uitgelegd hoe zoekmachines werken. Niet altijd met een positief resultaat: in mijn enthousiasme wilde ik nogal eens vergeten dat niet iedereen mijn interesse deelt. Daardoor ging ik soms veel te ver in mijn uitleg, en kreeg ik een lege blik in de ogen als antwoord op mijn verhaal ;-)

Ik hoop dat Klokhuis dat beter doet; ik ben erg benieuwd hoe ze deze voor de meeste mensen toch redelijk 'droge' materie overbrengen. Ik zet de video dus op opnemen vanavond, en hoop dat ik na vanavond weet hoe ik het zelf moet aanpakken in de toekomst!

2 opmerkingen:

Pierre zei

En anders, als dat opnemen met de videorecorder niet lukt, is er altijd nog Uitzending gemist vanavond.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

Mee eens: dat kan natuurlijk ook! Video is voor mij handiger: dat kan ik bewaren op mijn harde schijf en het ook later nog eens terugzien!