donderdag 18 oktober 2007
Online gaming; Eindeloze mogelijkheden... Of niet?
Door Martijn van den Berg
De console-oorlog gaat door. Met de wii die al helemaal uitverkocht is, de playstation 3 die zeer binnenkort uitkomt en de xbox 360 die probeert met zijn games deze innovaties te overtreffen. Het is om gek van te worden, zo veel aanbod is er op dit moment op de markt. Alles lijkt hetzelfde en toch is het niet vergelijkbaar met elkaar. Maar er is 1 ding waarin ze nog allemaal verschillen: De online diensten. En vooral Microsoft is door goed in. Maar wat zijn online diensten en wat heb je er aan? Online diensten zijn door de makers bedoeld om een stukje extra inhoud aan een game te spelen. Er wordt veel zorg aan de singleplayer besteed, maar deze kan, hoe mooi ook, niet eeuwig duren. Daarom is de multiplayer uitgevonden. De multiplayer is een on-line database die zich richt op het verbinden van meerdere spelers van een game. Zo kan je tegen- of met elkaar het spel spelen dat je zo leuk vindt.
Het is natuurlijk heel leuk dat je mensen kan opzoeken waartegen je speelt. Dat je eens een keer niet tegen een computer zit te spelen maar dat als je wat zegt, je ook antwoord krijgt. En dat er aan de andere kant ook iemand zit die meestal even goed is als jij, in plaats van dat je een easy, medium of hard persoon moet kiezen die dan op een bepaalde manier speelt. Iedereen doet zijn best om te winnen.
Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan online gaming. Je bent erg afhankelijk van je eigen verbindingssnelheid of die van de tegenstander. Is er één iemand die een trage verbindingssnelheid heeft, krijg je al snel een trage verbinding of stopt het spel zelfs. Bovendien is de multiplayer meestal lang niet zo mooi als de singleplayer. De multiplayer is meestal gewoon de dingen van de singleplayer en dan tegen elkaar. En het aantal games dat multiplayer heeft, neemt toe, maar is nog steeds niet heel erg groot.
Online gaming is een kans. Een hele mooie kans die erg groot kan zijn. Een kans die je kan benutten of laten liggen. Je kan er je spel veel groter en soms zelfs oneindig lang mee maken, maar je bent wel afhankelijk van de weakest link. Desondanks kan het heel mooi zijn anderen op het internet te ontmoeten en tegen ze te spelen. En als we de negatieve punten kunnen weghalen, en de positieve punten versterken, wordt deze kans in de toekomst een feit.
Labels:
games-algemeen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Ik denk niet dat online gaming alleen een kans heeft....het is al een feit en "it's here to stay"! Microsofts Xbox Live heeft momenteel al 4 miljoen online spelers en met enkele gametoppers zoals Halo, die in 2007 door Microsoft op de markt wordt gezet, zal het aantal online spelers alleen maar toenemen. Alle users van Xbox Live betalen een maandelijks bedrag voor deze dienst waardoor Microsoft heel goede en snelle servers aan kan bieden. Het wegvallen van trage speler(slechte verbinding) valt bij Xbox Live bijna te verwaarlozen. Daarbij krijg je voordat je een game begint vaak de verbindingssnelheid van je tegenstanders te zien.
Sommige games hebben ook een betere multiplayer dan een singleplayer...en als je bijvoorbeeld naar race-, voetbal-, of schietspellen kijkt dan prefereer ik inderdaad liever "menselijke" tegenstanders.
En met een goede "friendslist" kun je dan meteen je Engels wat oefenen.
Gr.Mario
Hoi Mario
Wat ik probeer te zeggen is dat online gaming in de toekomst veel meer mogelijkheden gaat hebben.
Met xbox live kan je wel een hele grote server hebben, maar als je eigen verbinding niet goed, is heb je nog steeds een probleem.
Ik ben zelf een groot fan van online gaming. (Warcraft III, Age of Empires, gears of war) en ik heb die problemen niet erg, maar ik heb wel veel mensen gezien waarbij bijvoorbeeld de pc nog niet zo goed was dat deze alle spellen aan kon. Of ik heb met Warcraft III (moet je nagaan, blizzard server) dat er weer eens iemand uitvalt. Het grootste deel hangt nog steeds af van je eigen verbinding. En ikzelf (en ik denk jij ook) zijn allemaal gewend aan een goede pc met snelle verbinding maar er zijn zat mensen waarbij dat niet zo is.
Martijn
Een reactie posten