donderdag 8 februari 2007

The settlers V; Heritage of Kings; het verhaal van de weermachine

The settlers V; Heritage of Kings Het is alweer een tijdje geleden dat ik The settlers V; Heritage of Kings heb uitgespeeld. Desondanks heb ik toch maar besloten er een review van te maken omdat ik destijds dit toch een hele leuke game vond. Om te beginnen met het verhaal: Op een dag wordt de boerenzoon Dario wakker en als hij naar buiten stapt komt er een dorpeling op hem af, die hem zegt dat het dorp vernietigt wordt door de kwade troepen van Mordred. Hij rent het dorp in en verslaat de vijandige troepen. Eenmaal verslagen vindt hij zijn moeder op haar sterfbed. Zij stuurt hem naar Helias, een oom die monnik is in een dorp vlakbij.

Het speelveld van deze game bestaat uit verschillende gebieden, allemaal ingenomen door de duistere koning mordred. Het gebied van Dario is het laatste gebied dat nog niet ingenomen is en Dario gaat op pad om deze gebieden te bevrijden. Op zijn reis haalt hij vrienden op, die hem helpen in de strijd tegen het kwaad. Hij komt in zijn reis door vele gebieden, waar nog verschillende dorpjes standhouden tegen de kwade Mordred, en deze dorpjes kan hij bevrijden door verschillende missies te voltooiien. Dit kan verschillen van het geven van grondstoffen tot het veroveren van een bepaald gebied.

Grondstoffen kan je krijgen uit de natuur, en deze kan je verder bewerken door bijvoorbeeld een mijn, of een steenhouwerij te bouwen. Hierdoor vermenigvuldit het aantal dat je hebt. Naarmate je meer mijnen, en meer dingen bouwt om je grondstoffen te bewerken, neemt de productie toe. Het spel kent 4 grondstoffen, en daarbij ook nog geld om je soldaten te betalen. Deze grondstoffen kan je later ook onderling handelen.

De weermachine is een belangrijk element in het spel. Dit is een uitvinding van Leonardo die het weer kan bepalen. En wie het weer in handen heeft, kan bepalen of het regent sneeuwt of dat de zon schijnt. En hiermee kan je bepalen of legers over water kunnen lopen of dat ze moeten wachten tot het weer winter wordt. En zo kan je ook bijvoorbeeld het ijs laten smelten als je tegenstander er op loopt.

In het spel heb je de keuze tussen groepen rekruteren of alleen individuele kapiteins. Door middel van groepen kun je massale legers laten opstaan van 16x10 man wat hele mooie veldslagen kan geven. Er zijn 3 verschillende soorten eenheden, de infanterie, de boogschutters en de cavalerie. Ieder van deze eenheden heeft weer 2 verschillende groepen die ieder individueel weer goed zijn tegen een andere groep. Dit maakt de game best wel strategisch. Maar de regel van macht blijft altijd gelden: Als je met een veel groter leger komt dan dat van je tegenstander, verpulver je hem.

Geen opmerkingen: