dinsdag 13 februari 2007

Valentijn, YURL en spelletjes

afbeelding overgenomen van http://www.chellman.org/~whim/febmarapr02/lbigelow10.htmlIk heb er hier al eens eerder over verteld: de YURL-pagina's van Sipke Kloosterman. YURL is een manier om online je favoriete websites of weblogs te bewaren en toegankelijk te maken voor jezelf en/of voor anderen. Het leuke van YURL is dat YURL-gebruikers makkelijk die favorieten met elkaar kunnen delen. Je kunt namelijk met één klik op de muis de favorieten van anderen op je eigen YURL-pagina zetten. Reuze handig!

Er zijn al behoorlijk wat voor iedereen toegankelijke YURL's op het net te vinden en een groot deel daarvan bevatten favorieten die betrekking hebben op onderwijs. Sipke heeft een overzicht van onderwijs-YURL's gemaakt. En daar zijn erg leuke dingen te vinden. Natuurlijk moest ik even kijken of er ook pagina's waren op het gebied van games, en jawel hoor: er waren er maar liefst 2! De ene YURL-pagina bevat vooral links naar allerlei real-life spellen en spelletjes: binnen- en buitenspelletjes, balspellen, 5 minutenspelletjes, tikspelletjes, maar ook meer 'serieuze' spellen, bijvoorbeeld om kennis te maken met elkaar of spellen waarbij je op elkaar moet vertrouwen om ze goed uit te kunnen voeren.

Op de andere YURL-pagina zijn online spelletjes verzameld rondom thema's als kerst, pasen, carnaval, maar ook wonen en ruimtevaart. Reuze handig als je op zoek bent naar iets extra's voor de les of daarbuiten.

En speciaal voor morgen: er zijn ook een themaspelletjes te vinden voor Valentijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van Valentijn-Mahjong of Valentijn-memory? Happy Valentine!!

Geen opmerkingen: