donderdag 1 februari 2007

Viva Pinãta; Verzamel ze allemaal!

Viva Pinata
Aan de vooravond van het naar Finland gaan, toch nog even 2 blogjes schrijven. En dit is dan ook de perfecte gelegenheid om te laten zien dat ik niet alleen educatieve games review, maar ook games die gewoon leuk zijn om te spelen. Je hoeft niet altijd iets van een game te leren. Prioriteit is dat het leuk is. En soms is het de bedoeling om hierbij iets te leren maar dat hangt er geheel vanaf hoe het leeraspect in de game is ingebouwd. Viva Pinãta is nou zo’n game waar je heel lang aan kan zitten, en helemaal, maar dan ook helemaal niets van leert. Heerlijk!

In Viva Pinãta heb je een tuintje waarin je dieren moet aantrekken. In het begin lijken deze dieren op normale dieren die wij hier ook hebben, maar als je ze met elkaar laat paren op een bepaalde manier, ontdek je dat er kruisingen ontstaan. Ooit wel eens gehoord van een slang met 4 koppen? Of een vliegend varken? En dat is nog niet eens het raarste wat er kan ontstaan. Maar om dit te bereiken moet je eerst je tuintje zo aanpassen dat je dieren aantrekt. Iedere diersoort heeft zijn eigen omgeving waar deze graag van houdt en als je deze omgeving kan nabootsen brengen ze een bezoekje aan je tuin en kan je ze later zelf inwoner maken van je tuintje, een huisje voor ze laten bouwen en ze uiteindelijk laten paren. Hetgeen het grappigste van dit allemaal is.

Het paren is erg grappig, misschien wel het grappigste stuk van het spel. Maar dat is niet het enige. Viva Pinãta is op de Xbox 360 uitgebracht, wat garant staat voor super kwaliteit. (mits je beeldscherm die kwaliteit aankan) . Het spel is uitgebreid en kan je uren zoet houden. Viva Pinãta heeft zelf een eigen voedselketen. Er zijn dieren die andere dieren moeten eten om te kunnen paren. Dit geeft weer meer verzamelwerk en een wat langere speelduur. De graphics zijn ook bijzonder opmerkelijk omdat het hele spel in volledig perfect 3D is uitgebracht. Dit betekent dat je het beeldscherm kan draaien wat je wil, de wereld blijft 3D.

Ik hoor vaak vooroordelen dat het spel voor kinderen is bedoeld
maar daar ben ik het niet mee eens. Het onderwerp moet je natuurlijk wel interreseren, maar het is absoluut niet alleen voor kleine kinderen. Ik heb voor de rest er ook nog een leuk filmpje bij gedaan met wat meer uitleg over het spel. Have fun. ;-)

2 opmerkingen:

Mario zei

Jazeker, Erg leuke game!

Ik heb bijna alle pinata...en heb ook bijna alle subdoelen in het spel bereikt. Wat nog niet genoemd was is dat je je Pinata ook kunt aanpassen. Een naam geven, oorbellen, nieuwe schoenen en nog veel meer is mogelijk. Ook kun je je pinata in diverse variaties kweken....sommige zullen van kleur veranderen door ze bijvoorbeeld honing te voeren.

Er zijn echter ook "slechte" Pinata, die je tuin willen verwoesten en je lieve Pinata ziek willen maken. Aan jou de uitdaging om deze onruststokers over te halen om ook vredige bewoners te worden!

Groetjes,
Mario

PS: Als je Pinata wilt “traden” dan kun je me een mailtje sturen. Mijn gamertag is “Lupaie Novum”

Martijn van den Berg zei

ja idd, ik had ook bijna af maar haakte af bij de leeuw moest hij, als hij uit mijn tuin ging, weer alles eten. Dat was me dus niet gelukt.

Ruilen, ik ben inmiddels alweer met een ander spel bezig, en zo volgen er steeds weer een paar. Als er echt 1 is die je graag wilt, kan ik je die geven, maar ik verzamel niet meer.

Ik vond het verigens wel een heel erg leuk spel.