donderdag 15 maart 2007

Locoroco; das pas gek!

Afbeelding Locoroco Na lange tijd en veel rekken eindelijk de psp erbij gekregen. Paar spellen er ook bij. Ik begin meteen als de psp aankomt met het testen van het eerste spel. Locoroco. Van de psp valt me op dat deze een hele mooie beeldkwaliteit heeft. Zeker als je het vergelijkt met de ds. Verder heeft de psp veel meer functies zoals internet en mp3. Bijgeleverd zitten 2 oortjes, een knopje om de mp3 te bedienen en een hoesje. Dat alles bij elkaar maakt een mooi geheel. Maar het belengrijkste zijn natuurlijk altijd de spellen. Dat is ook de reden dat ik meteen Locoroco ging spelen. Ik had er veel goede recensies over gelezen en wou het graag een keertje testen. Hier had ik dan de kans.

Het spel Locoroco gaat over een wereld waar de Locorocos rustig leven tot er een meteoor op hun wereld stort waar een stel kwaadaardige beesten uit komen. Jouw taak is om deze wezens voor eens en voor altijd van jouw wereld te verbannen. Dit doe je door niet de Locorocos te besturen, maar de wereld. Iedere locoroco zingt vrolijk terwijl jij de werelt draait en zij dus gaan rollen. Je kan een aardbeving doen als je de locoroco wilt laten springen of als je van 1 locoroco meerdere wilt maken hoef je het alleen maar te laten bliksmen. Daarnaast heb je ook nog het locoroco huis dat je kan inrichten en een minigame. Kortom, ieder level staat voor veel speelplezier.

Locoroco is een heel erg origineel en grappig spel. Het is verslavend en kan je flink bezig houden. Alhoewel het vaak hetzelfde is, weet het je best wel lang te boeien. Creativiteit genoeg in dit spel, daar ontbreekt het absoluut niet aan. Het spel is niet te moeilijk, en iedereen kan het spelen. Je moet alleen als je echt iets wilt bereiken, meer moeite doen, en daar zit dan soms het nadeel bij dat je net dat ene ding niet kan vinden. Maar het hoeft niet perfect in deze game. Mijn moeder speelt deze game ook en zij is al blij als ze het level kan halen. Ik wil alle geheime dingen in het level vinden. Iedereen kan hier plezier mee beleven.

Spelen als:
- Je niet van drukke games houdt
- Je niet zo fanatiek bent maar toch het wel leuk vindt om af en toe een game te spelen.


Niet spelen als:
- Je een stel zingende locorocos mateloos irritant vind.
- Je graag een heel ingewikkeld en druk spel wilt spelen.

Geen opmerkingen: