donderdag 10 mei 2007

Zelda, Twilight Princess; licht of duister?

Naar de website van Zelda De strijd tussen licht en duister is een bijzonder begrip, dat niet alleen in games en films weergegeven wordt. Licht staat voor al het goede op de wereld en duister voor al het kwaad, met als het boodschap dat als er licht aanwezig is in het duister, het licht altijd wint en dus het goede altijd overwint. Dit is echter een redelijk zwart-wit boodschap, want het goede wint niet altijd in de echte wereld, maar voor games en films is het een leuk thema om te gebruiken, want vooral in games is het de bedoeling dat het licht overwint. Nintendo heeft dit in concept genomen, en heeft dit verwerkt in de nieuwe zelda game, Zelda, Twilight Princess. Deze is behalve op de gamecube ook op de wii uitgekomen, wat natuurlijk een heel erg leuk idee is voor een third person zwaardgame.

In Zelda, Twilight Princess ben je Link, een jongen die in een klein dorpje opgroeit en opgevoed wordt tot een man, zoals het iedere jongen daar betaamt. Hij hoed geiten, hij leert zwaardvechten en in zijn vrije tijd vliegt hij graag met behulp van een kip de heuvel af. Maar Link staat een bijzonder lot te wachten als de koning van het duister terugkeert, en al het licht uit de omgeving weghaalt en het verandert in een grote, donkere boel. Bovendien neemt hij ook kinderen uit het dorp mee. Genoeg reden voor Link om op pad te gaan en die schurken eens mores te leren!

Zelda, Twilight princess is een puzzle-adventure. Je gaat op pad met je zwaard om vijanden te verslaan, maar de puzzels maken ook een groot deel van het spel. Je gaat eerst op pad om de 3 light spirits in elke provincie te herstellen en vervolgens het kwaad in iedere provincie te verbannen. Dit geeft leuke locaties, en laat je ook erg puzzelen met de elementen, wat zeer leuke taferelen oplevert. De eindbazen zijn gevarieerd, de uitdaging voldoende, misschien iets te veel bij zommige puzzels. Leuk is vooral dat deze game erg leuk gebruik maakt van de wii, met het slaan met je zwaard, richten met je boog en met je boomerang, zelfs het vliegen doe je met je controller. Bovendien is dit spel zeer uitgebreid. Voor iedereen die een wii heeft en die er de mogelijkheden van graag wil benutten, dit is je kans!

1 opmerking:

Edwin Mijnsbergen zei

Ik vind het nog steeds jammer dat ik 'm alweer af heb. Zelda zou wat mij betreft wel 500 speluren mogen krijgen ^^