De tentoonstelling is opgezet rondom de verschillende vaardigheden waarop bij het spelen van spellen een beroep wordt gedaan:
- strategie en tactiek
- reactie en crisismanagement
- teamgeest en samenwerken
- communicatie en interactie
- creativiteit en innovatie.
Bij elke vaardigheid vind je spellen die je ter plekke kunt spelen. Spellen om alleen te spelen of tegen één of meer tegenstanders en kaart- en bordspellen, maar ook computergames. En van die laatste categorie vind je dan weer heel oude spellen (zoals Pong), maar ook veel nieuwere spellen, zoals het tennisspel op de WII. Dat laatste spel was overigens op een erg leuke manier aangeboden: de speler stond op een grote mat en het scherm werd geprojecteerd op de muur met een beamer. Dat maakte het nog veel levensechter! Ik ga me dus maar eens beraden over de aanschaf van een beamer. Iemand nog suggesties voor een betaalbaar exemplaar?
Alles bij elkaar ben je al gauw een paar uurtjes zoet. Voor de theoretici onder ons is er veel informatie over spellen in het algemeen en over specifieke spellen (bijv. het Mancala-spel, Monopoly), maar er is ook meer dan genoeg om praktisch mee aan de slag te gaan. Voor kinderen is er een speurtocht, maar mijn observatie was dat die al gauw vergeten werd bij het zien van zoveel andere, nog veel leukere dingen om te doen!
De tentoonstelling is tot 29 oktober te bezichtigen in het Industrion in Kerkrade. Als je daar dan toch bent, neem dan ook een kijkje bij hun vaste expo over het werk in de mijnen. Het Industrion heeft als uitgangspunt dat ze de (historische en technische) informatie die ze aanbieden zoveel mogelijk koppelen aan het leven van nu en aan toepassingen van vandaag. Dat maakt de tentoonstellingen veel toepasbaarder en spannender!
1 opmerking:
Ziet er leuk uit!
Een reactie posten