vrijdag 21 september 2007

Kwaliteit kinder-websites

Naar het inschrijfformulierAls oud-mede-organisator van de ThinkQuest web-strijden wil ik nog even een lans breken voor het debat over de kwaliteit van Kinder websites a.s. maandag. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat we daar met zijn allen over in gesprek gaan met elkaar: wat maakt nu een website tot een goede website voor kinderen? Mag daarop reclame aangeboden worden en zo ja: onder welke condities? En mag op een kindvriendelijke site gevraagd worden naar contactgegevens? Het zou goed zijn als er een algemeen geaccepteerde standaard zou zijn: ik weet zeker dat heel veel bedrijven en instanties daarmee dan rekening zouden willen houden.

Ik hoop dat er maandag veel mensen zijn zodat er een goede discussie kan ontstaan en duidelijk wordt dat het onderwerp is dat de aandacht van velen heeft. Het debat vindt plaats op maandag 24 september in Amsterdam en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan hier; het programma vind je hieronder.

Programma
15.00 uur
Ontvangst

15.15 uur
Voorzitter en discussieleider Eveline Brandt heet de aanwezigen welkom

15.20 uur
Toespraak Ed Vermeulen, directeur internet van KPN

15.30 uur
Liesbeth van de Kar van NPS Nieuwe media Raimond Reijmers van IJsfonteijn

De NPS heeft twee internet-toppers voor kinderen in huis: de ‘homepage-creator’ van Sesamstraat en binnenkort de GameStudio van hetklokhuis.nl. De GameStudio wordt in december gelanceerd. Liesbeth van de Kar en Raimond Reijmers geven een demonstratie.

15.45 uur
Richard Stoof van Jetix.nl

Jetix is succesvol op televisie en internet. Maandelijks wordt Jetix.nl bezocht door honderdduizenden kinderen. Richard Stoof vertelt over de succesformule van Jetix online en geeft de visie van het bedrijf op kwaliteit voor kinderen op internet.

16.00 uur
Remco Pijpers van stichting Mijn Kind Online. Hoe gebruikersvriendelijk zijn Nederlandse sites voor kinderen? Mijn Kind Online en usability-bureau 2C zijn een groot gebruikersonderzoek onder kinderen tussen acht en twaalf jaar gestart.

16.15 uur
Debat over kwaliteit van kinder-sites, onder leiding van Eveline Brandt.

Panel-leden Patrick Alders, Nickelodeon Jan Willem Huisman, IJsfontein Katinka Moonen, NICAM Jan-Bart de Vreede, Kennisnet Justine Pardoen, stichting Mijn Kind Online en Ouders Online Bij het debat wordt ook de zaal betrokken, met bijna alle vertegenwoordigers van de populairste sites voor kinderen, waaronder Habbo Hotel, Zappelin, het Jeugdjournaal.nl, Kindertent, Spele.nl en Nuspelen.nl. Het evenement kent meer dan honderd deelnemers.

16.55 uur
Stichting Mijn Kind Online lanceert een nieuw initiatief, in het kader van kwaliteit van digitale kinder-content.

17.00 uur
Borrel

2 opmerkingen:

løde zei

Leuk! Mooi iniatief. Ik kom wel langs denk ik, aan het begin van de middag geef ik een presentatie over L3D daar, dus het sluit mooi aan :)

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Lode,
Leuk; zie ik je daar!