dinsdag 2 oktober 2007

Subsidie voor innovatieve ICT-projecten

naar de site van Stichting TQ-NLEén van de allerleukste projecten waarbij ik betrokken ben is het subsidieprogramma van Stichting TQ-NL. Mijn contacten met deze stichting dateren van de tijd dat zij de ThinkQuest web-strijden organiseerden, en ik daarbij mocht assisteren. Tegenwoordig worden deze wedstrijden georganiseerd door Kennisnet, en Stichting TQ-NL heeft haar 'werkterrein' verlegd naar het verstrekken van subsidies voor innovatieve ICT-projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Dit jaar is de derde en laatste ronde van het programma: scholen kunnen voor de laatste maal een aanvraag indienen voor subsidie. Ik wil het bij deze aan alle scholen aanbevelen: heb je een leuk en innovatief ict-project, maar geen geld om het uit te voeren, dien dan een aanvraag in via onze site. Veel moeite kost het niet, en wie weet levert het je wel veel op! Klik hier voor het persbericht.

De stichting vindt het belangrijk dat leerlingen betrokken worden bij het toekennen van de subsidiegelden. Ze vragen daarom ieder jaar advies aan groepen leerlingen in het po en vo. Hun visie op wat innovatief gebruik van ict is vind je hier (2006) en hier (2007). Als je een subsidie-aanvraag wilt indienen, is het handig om deze adviezen te bekijken en je ideeën voor je eigen project voor te leggen aan de leerlingen van je school. Mijn ervaring is dat de opmerkingen van de leerlingen meestal erg waardevol zijn!

Als je geen aanvraag indient, vind je het misschien wel een uitdaging om je eigen leerlingen te vragen om de aanvragen die dit jaar worden ingediend te beoordelen en het bestuur van Stichting TQ-NL te adviseren. Stuur mij dan een reactie via dit blog, dan neem ik contact met je op.

3 opmerkingen:

GEOgraaf zei

Mooi hoor zo'n initiatief van TQ. Zeker als je dan leest dat het te maken project ook overdraagbaar etc moet zijn voor de ' rest' van Nederland wordt je nieuwsgierig (toch niet zoiets als Grassroots, waar 9 van de 10 linken naar projecten niets oplevert?) en ga je naar het projectoverzicht VO van TQ. Ja er staat wat over GPS bij het Hofstadcollege. Kijken op de website van de school....en wat ik al dacht (en niet hoopte) er is vrijwel niets te vinden over het project en al helemaal niet de beloofde bestanden.
Ze hebben er wel 10.000 euro voor gekregen...waar blijft dan het beloofde uitwisselen? Het verslag zelf is ook al niet om over naar huis te schrijven.
Al met al niet echt hoopvol voor de nieuwe projecten die TQ weer gaat uitzetten.
Andere projecten heb ik niet bekeken want die vallen niet in mijn (vak)interese.

m2cm zei

@GEOgraaf,

Heb je ook gekeken op de site van Stichting TQ-NL? Bij het onderdeel 'Resultaten', vind je bij de links (rechts op het scherm) 'Resultaten vo' (http://www.stichtingtq.nl/resultaten.html#vo). Als je daar kijkt zie je de projectsite en de officiële eindrapportage. Daarin staat ook het adres van de projectleider. Wie meer informatie wil, kan daar terecht. We hopen natuurlijk dat veel mensen die moeite nemen!

GEOgraaf zei

Ja daar ben ik geweest, met bovenstaand resultaat.
Ik noemde dat in mijn bericht'het projectoverzicht VO van TQ'.
[Willekeurig...] Bij een ander project idem dito:
http://members.home.nl/paulwagemakers/index.htm [Hooghuis Lyceum ], totaal 2 filmpjes maar en die het vervolgens niet doen.
Al met geen echte reclame en voer voor critici.
Jammer want ik draag ICT in het onderwijs een warm hart toe. Het mailen naar een projectleider is pas de stap die je neemt als je een beeld hebt van de inhoud. Daarnaast is het zo niet echt laagdrempelig om aan bestanden etc. komen, wat toch de bedoeling is van deze projecten.