maandag 26 november 2007

Engelse spellen

Naar de NING met spelletjesWeer een keer een site met spelletjes voor het vak Engels. Deze keer verzameld in een NING: een tool waarmee online communities met elkaar kunnen samenwerken, kennis delen enz.

Op de site EFL CLASSROOM 2.0 staan een groot aantal spellen. Sommige zijn geschikt voor het basisonderwijs (zoals Farm Animals); anderen meer voor het voortgezet onderwijs (Wheel of Fortune). Sommige spelletjes zijn vooral voor de fun(zoals The Impossible Quiz); anderen sluiten (ook) voor honderd procent aan op het onderwijs (zoals Preposition Practice).

Een speciale aanbeveling verdient het spel Free Rice. Het spel op zich is niet echt spectaculair: je moet van een gegeven woord uit 4 alternatieven de goede betekenis kiezen. Wat het spel bijzonder maakt is dat voor ieder goed geraden woord de organisatie 10 rijstkorrels aan de United Nations schenkt voor de bestrijding van honger. Volgens een bericht op de site van de BBC heeft het spel al genoeg opgeleverd om 50.000 mensen één dag van eten te voorzien. Leren waar je niet alleen zelf maar ook een ander beter van wordt maakt leren (nog) leuker!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het bijzondere van Free Rice was voor mij dat de moeilijkheidsgraad met je 'meeloopt' - als je een woord goed hebt, is het volgende woord automatisch van een niveau hoger, bij een fout woord gaat het niveau omlaag. Zo is het aan de ene kant niet echt gemakkelijk om veel rijst te doneren en zit er tegelijk een sterk element van competitie met jezelf in: nog één niveautje hoger dan...

Bedankt voor de andere tips; die kende ik namelijk nog niet!

m2cm zei

@Sybilla,

Ik had dat gehoord, dat het spel adaptief is. Ik kon alleen niet zien of dat ook werkelijk gebeurt; ik had het alleen van horen zeggen. Heb jij het op de een of andere manier kunnen vaststellen?