maandag 7 januari 2008

Spreekwoordanimaties

Naar de site met geanimeerde spreekwoordenIk herinner me dat mijn dochter op een gegeven moment een heleboel spreekwoorden moest leren. Een niet erg leuke of inspirerende opdracht, vond ik. Een leukere manier vond ik onlangs: spreekwoorden animeren en ze dan leren!

Deze site gaf me het idee van geanimeerde spreekwoorden. Dat vond ik leuk maar er staan natuurlijk net niet de spreekwoorden die je in je les wilt bespreken. Om dat probleem te ondervangen kun je leerlingen vragen om elk een eigen animatie te maken van een spreekwoord. Niet moeilijk: ze kunnen daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van Pivot Stick Animator of het programma Unfreeze. Mocht iemand hulp nodig hebben bij het gebruik van Unfreeze dan kun je ze verwijzen naar de handleiding gemaakt door de Onderwijsvernieuwingscoöperatie. Een handleiding voor Pivot Stick Animator is te vinden op de site van het Linde College. Als je de leerlingen in groepjes laat samenwerken en vraagt om per leerling één geanimeerd spreekwoord dan heb je heel snel een prachtige collectie waarmee je veel visueel ingestelde leerlingen een plezier kunt doen.

3 opmerkingen:

Wytze Koopal zei

Leuk en innovatief idee! Blijft alleen nog over waarmee de leerlingen dan de graphics moeten gaan maken. En daar heb je natuurlijk wel wat vaardigheid voor nodig.

Margreet-ICT en Onderwijs zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Wytze,
Dat valt wel mee hoor: je kunt ook met weinig vaardigheden wel iets leuks maken. Kijk maar eens op de site van Pivot: daar wordt met niet meer dan een paar lijntjes rondjes een animatie gemaakt. Een kind dat een stokpoppetje kan tekenen kan op die manier al iets leuks van maken. Ik heb er hier al eens over geschreven.