dinsdag 11 maart 2008

Graag hulp!

Help mee!Ik heb het voorrecht deel uit te mogen maken van de projectgroep Wikikids, een club mensen die aan de wieg stond van Wikikids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. Onlangs werd bekend dat uit de encylopedie op mysterieuze wijze een aantal afbeeldingen en teksten verdwenen waren. Het leek wel alsof ze nooit bestaan hadden: ze stonden niet meer in de encyclopedie en waren ook niet meer terug te vinden in de geschiedenispagina's waarop beschreven staat wat er met een pagina is gebeurd in de loop van de tijd.

Voor ons, de projectgroep, is het een volslagen raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Juist bij een wiki wordt immers alles wat er gedaan wordt vastgelegd en we zouden dus moeten kunnen achterhalen wat er gebeurd is. Maar dit keer staan we echt voor een raadsel: ook de 'techneuten' in onze club kunnen niet verklaren hoe dit gebeurd is.

Bij deze wil ik daarom vragen aan ieder die dit leest om mee te helpen te achterhalen wat er gebeurd is, en de schade te repareren. Het is voor ons ondoenlijk om de hele encyclopedie te doorzoeken. We hebben inmiddels meer dan 3.000 artikelen in de encyclopedie dus we hebben vele helpende handen nodig. We hopen dan ook dat er leerkrachten zijn die hun klas willen vragen om ons te helpen. Wat er moet gebeuren en hoe het aangepakt moet worden kun je hier vinden.

Bij deze alvast iedereen bedankt die mee wil helpen!!

Geen opmerkingen: