vrijdag 11 april 2008

Virussen

Naar het spelGelukkig is de tijd van de griepjes en de verkoudheden voor de meeste mensen weer achter de rug. De virussen lijken overwonnen maar helaas komen ze altijd weer terug. Maar hoe zat het nu ook al weer met die witte en die rode bloedlichaampjes? Ik heb het ooit moeten leren maar ik moet eerlijk bekennen dat die kennis ver weg is gezakt.

Een boek lezen hierover is misschien wat veel gevraagd, maar een spelletje gaat er natuurlijk altijd wel in ;-) In Infect.Evolve.Repeat ben je een virus en moet je ervoor zorgen dat je overleeft. Je maakt gebruik van de rode bloedlichaampjes om je te vermenigvuldigen, maar je moet wel oppassen voor witte bloedlichaampjes en antibiotica die erop uit zijn om jou uit de weg te helpen. Het hoogste doel is om immuun te worden.

Het spel is leuk om te spelen en je haalt er bliksemsnel je kennis mee op. Alhoewel ik betwijfel of de biologiedocent blij is met die kennis. Want is het allemaal wel waar wat je ervan leert?? Een opdracht voor de lessen biologie of verzorging: speel het spel, schrijf op wat je ervan leert en achterhaal of het allemaal juist is. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dit artikel uit de Nederlandse Wikipedia gebruiken. Je krijgt een goed cijfer als je weet te vertellen hoe in het spel virussen de gezondheid ondermijnen. Wie de meeste punten haalt krijgt een bonuspunt, net als degenen die onjuistheden in het spel weten te benoemen.

Geen opmerkingen: