donderdag 15 mei 2008

Computer of buiten zitten

Door: Martijn van den Berg

Het is weer zomer. Afgezien van een paar kleine uitzonderingetjes is het weer zomer zelfs voor het weer. Het duurde even, maar de regen mindert nu en de zon verslaat de wolken. Ik ben altijd wel blij met de zomer, en heb meteen mijn winterkleren in de kast gegooid en een zomercoupe genomen. Ik ben er helemaal klaar voor. Enige probleem is: hoe kan je games combineren met buiten zitten, want je kan moeilijk je hele spelcomputer buiten zetten met bedrading en al, en het licht van de zon verduistert menig scherm. Dan zit er niets anders op dan te stoppen met gamen voor de zomer. Of toch niet?

Gamen en de zon zijn aartsvijanden van elkaar. Beide zijn een bekend vermaak en het ene kan niet samen gaan met het ander met de huidige technologie. De zon schijnt op je scherm, de bedrading krijg je niet buiten en er bestaat niet zo iets als portable stroom. Bedrijven ontwikkelen schermen voor de computers zodat men nog wel normaal kan werken, want het werk gaat gewoon door, en dus ook het huiswerk. Ook op de computer.

Zoals misschien sommigen onder ons wel weten is net GTA IV uitgekomen. Ik ben er zelf niet zo'n fan van, het is niet mijn type game, maar ik heb mensen horen zeggen dat ze als GTA uit zou komen, drie dagen niets anders zouden doen, en zo zijn er wel meer games die in de zomer uitkomen. En toch, het zou toch wel de ultieme combinatie zijn om te kunnen genieten van de zon terwijl je jezelf vermaakt met een leuk spel. Genieten van twee werelden tegelijk als het ware.

Het blijft moeilijk kiezen. Lekker weer en games gaan niet samen, en zullen waarschijnlijk ook nooit samen gaan, want voor games heb je toch een scherm nodig om iets om dingen op te projecteren, en de zon zal dit altijd in de weg zitten. De voorlopige oplossing: het uithouden met kopen van nieuwe games tot het wat minder weer is. Maar die periode is gelukkig nog heel erg ver weg op dit moment.

2 opmerkingen:

janien zei

Weersvoorspellingen. Voor dit weekend: verdere daling van de temperatuur en regen. Voor de langere termijn een lange, hete zomer. Bereid je dus voor, Martijn. Je kunt al aan je planning beginnen voor wat betreft gamen OF buiten zitten in de zon.

Martijn van den Berg zei

De regen heb ik al gemerkt. ;-)

Het blijven twee dingen die niet samen gaan. En met alles wat uitkomt in de zomeris het gewoon zonde om uit te kijken naar een game.