vrijdag 7 november 2008

Spelletjes van Kaatje

Klik hier om een spelletje te spelenRegelmatig worden in dit weblog games voor het basisonderwijs besproken. Meestal zijn dat spelletjes die geschikt zijn voor de bovenbouw, maar deze keer heb ik spelletjes voor de kleuters. Want ook zij vinden het leuk om met de computer te spelen en ook voor hen zijn er spelletjes die ze helpen bij hun ontwikkeling.

Dat is zeker het geval bij de spelletjes van Kaatje. Kaatje is een meisje uit de programma's van Ketnet. De spelletjes in de wereld van Kaatje stimuleren kinderen op allerlei manieren: de fijne motoriek, oog-hand coördinatie, fantasie, logisch denken, associëren, kleuren leren, geheugentraining enz. De spelletjes zijn leuk vormgegeven en eventuele uitleg wordt voorgelezen.Het ziet er allemaal vrolijk uit en voor kleuters is het prachtig materiaal om mee bezig te zijn.

Ben je uitgekeken op de wereld van Kaatje of wil je iets moeilijker spellen kijk dan ook nog even naar de andere spelletjes van Ketnet. Ook daar zitten leuke en leerzame spelletjes bij. Ik vond vooral de Apenslinger erg leuk en voor slimme kleuters een goede uitdaging! Mooi materiaal van onze zuiderburen!

2 opmerkingen:

Sipke Kloosterman zei

Inderdaad zeer leuk! Toegevoegd aan plein 1 voor kleuters op www.spelletjesplein.nl.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Sipke,
en daarom vind ik bloggen nou zo leuk: vanwege de reacties. Dank je wel!