maandag 26 januari 2009

Be my guest

Klik hier om naar het spel te gaanOverweeg je om in de toeristische sector te gaan werken? Bijvoorbeeld in een recreatiepark? Dan moet je echt het spel Be my Guest eens spelen. In het spel werk je in het recreatiepark Fun en Future. Je krijgt een plattegrond van het park en een mobieltje en je moet allerlei opdrachten uitvoeren: bezoekers te woord staan, een tekst van een aankondiging verbeteren, fietsen verhuren, reparaties uitvoeren, de schade in de sauna herstellen en nog veel meer. Tussendoor moet je er steeds voor zorgen dat het park schoon blijft door rommel op te ruimen.

Ik denk dat het spel een aardig beeld geeft van de diversiteit van het werken in de toeristische sector. In het spel wordt vooral nadruk gelegd op de klant die centraal staat maar ook veiligheid is een belangrijke issue en - in mindere mate - verkoopvaardigheden. Tijdens het spel krijg je feedback van de klanten en na afloop van het spel van de parkmanager. Van hem krijg je een Bewijs van Deelname met daarop het aantal punten dat je hebt behaald. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden om te vergelijken in de klas: wie haalt de meeste punten? Wordt het spel in de klas gespeeld dan zou ik adviseren om leerlingen een screendump te laten maken van het scherm met de feedback van de parkmanager en de leerlingen die onderling te laten vergelijken. Op basis daarvan mogen ze het spel nog een keer spelen om hun score te verbeteren.

Tot slot mogen de leerlingen zelf situaties bedenken die zich zouden kunnen voordoen in een recreatiepark (of in een andere toeristische situatie) met daarbij de goede en de verkeerde keuzes. Daarvan kunnen ze dan weer zelf een quiz maken (bijvoorbeeld met PowerPoint of met de Websitemaker van Kennisnet). Ze kunnen er ook een mobiele game van maken met Mscape of Audacity door opdrachten te bedenken bij verschillende locaties in de plaats van de school en de antwoorden per sms te laten versturen. Wedden dat ze er een hoop van leren??

Geen opmerkingen: