vrijdag 23 januari 2009

ReDistricting game

Klik hier om naar het ReDistricting Game te gaanDe verkiezingen in de VS zijn alweer ruimschoots achter de rug maar voor wie achteraf meer inzicht wil krijgen in het Amerikaanse verkiezingssysteem is het Redistricting Game een interessant spel. Daarin leer je wat kiesdistricten zijn en waarom de indeling in kiesdistricten bepalend kan zijn voor een verkiezingsuitslag.

In het spel moet je in 5 missies zelf kiesdistricten vormen. Uitgangspunt is een gelijke verdeling van het aantal kiezers maar wie de districten slim indeelt kan de uitslag van de verkiezingen bepalen. Als je een indeling hebt gemaakt leg je die voor aan de State Legislature, de State Governor en de State Court. Die zeggen niet alleen of ze akkoord gaan met je voorstel maar ze laten ook weten waarom ze zo stemmen.

Je kunt elke missie spelen op 2 niveaus: basic en advanced. Wie het spel helemaal uitspeelt op advanced-niveau kan daar wel een uurtje mee bezig zijn, maar dat is niet noodzakelijk voor het begrip van het Amerikaanse verkiezingssysteem. Maar wel leuk ;-)

Geen opmerkingen: