dinsdag 17 maart 2009

Breuken op het digibord

Klik hier om naar de site te gaanHandig vind ik deze site waar je breuken kunt visualiseren. Je kunt ze laten zien als 'getallenstrook' of als taartpuntjes. Met de knoppen rechts en links onderaan kun je de noemer en de teller groter of kleiner maken. Je kunt naar keuze één of beide stroken of taarten verbergen, of de noemer of de teller onzichtbaar maken. En je kunt de stroken of taarten oppakken en over elkaar schuiven om te zien of ze even groot zijn of niet. De kunt er ook getallen mee maken die groter zijn dan 1.

Het lijkt me heel makkelijk bij de rekenles. Je kunt er allerlei opdrachten mee maken: breuken gelijknamig maken, optellen en aftrekken. Prachtig voor een interactieve rekenles op het digibord!

2 opmerkingen:

Marcel de Leeuwe zei

Hoi Margreet,

Dit is inderdaad een hele aardige. Ik ken er nog een vanuit de BBC die erg duidelijk is. Ze dekken daar een heel curriculum af met dit soort interactieve lessen.

Zie http://www.bbc.co.uk/skillswise/numbers/fractiondecimalpercentage/fractions/introduction/activity.shtml

Hartelijke groeten,

Marcel

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Marcel,
Ook een mooie tool. En het leuke is dat onze vondsten nu weer samen zijn overgenomen door Computers in de Klas. En zo worden we met ons allen steeds een stukje wijzer ;-)