dinsdag 7 april 2009

SURFacademy: Mobiel Leren

Van 13 tot en met 15 mei organiseren SURFfoundation en SURFnet een Spring Academy rond mobiel leren. De 'academy' wordt gehouden in het multimedialab van de Open Universiteit in Heerlen en richt zich op docenten, ICT&O deskundigen en onderwijskundigen uit het hele onderwijsveld (dus niet alleen het hoger onderwijs maar ook basis- of voortgezet onderwijs). De academy/cursus is echt gericht op de praktijk en is bestemd voor mensen die mobiele technologie graag in hun onderwijs willen toepassen en een overzicht willen krijgen van wat er allemaal mogelijk is en welke kansen dit biedt.

Op het programma staan lezingen van onderwijsinstellingen die al ervaring hebben met mobiele toepassingen in het onderwijs of die onderzoek op dit gebied uitvoeren. Ervaringen in het hoger onderwijs worden o.a. gedeeld door de Open Universiteit (Marcus Specht: Best practices en onderzoek aan de OU over de inzet van mobiele technologie in het onderwijs); Waag Society heeft met hun Games Atelier vooral ervaringen opgedaan in het voortgezet onderwijs. Ik denk dat juist deze mix van ervaringen kan leiden tot nieuwe inzichten en ideeën over hoe mobiel leren in het eigen onderwijs ingezet kan worden.

De deelnemers gaan ook zelf praktisch aan de slag: ze gaan met PDA’s de stad in, en er worden ‘oortjes’ uitgeprobeerd waarmee je bijvoorbeeld studenten/leerlingen op afstand kunt coachen. In het programma zal ook ruimte zijn om te werken aan een eigen concept voor de inzet van mobiel leren in het eigen onderwijs.

De kosten van de Academy zijn 150 euro, wat ik erg weinig vind voor het driedaagse (!) programma dat geboden wordt. Aanmelden kan hier. Ik heb me in ieder geval opgegeven: deze kans om mobiel leren van zoveel kanten te bekijken vind ik te mooi om te laten lopen!

Geen opmerkingen: