woensdag 20 mei 2009

Van gamen word je dik. Of niet?

Klik hier om naar het weblog Healthgamers te gaanGamen is slecht voor je gezondheid. Maar niet heus, zegt dit (Engelstalige) weblog over ‘healthgames’. Op deze site vind je artikelen over de positieve invloed die games kunnen hebben op je gezondheid. Games die goed zijn voor je hersenen, games waar je leert wat je moet doen als je ziek bent en hoe je ziekte kunt voorkomen, informatie over games waar je bij moet bewegen, games over goede voeding en nog veel meer. Ben je zelf niet zo’n gamer maar wil je wel weten of het nu allemaal echt waar is en wat het spelen van deze games oplevert dan kun je de researchpagina bekijken.

Het weblog bestaat pas sinds januari dus de inhoud is nog beperkt maar wat er is vind ik meer dan de moeite waard. Erg handig vind ik ook de overzichtspagina van healthgames waar de games op onderwerp bij elkaar staan, bijv. diabetes 1 en 2, obesitas, geestelijke en fysieke training, tandverzorging, astma enz. Het kost je menig uurtje om de site te bestuderen. Leuk, maar met een drankje en een borrelnootje erbij misschien toch niet zo’n heel gezonde tijdsbesteding ;-)

N.B. Morgen is het Hemelvaartsdag. Martijn zal dan vertellen over zijn examen van vandaag. Vrijdag hebben we een vakantiedagje en maandag gaan we weer verder.

Geen opmerkingen: