donderdag 18 juni 2009

De vervolgstudiepropaganda, of toch niet?

Door: Martijn van den Berg
Een tijd geleden zat ik mee te kijken met een paar klasgenoten die naar een studie aan het kijken waren op een universiteit via de website. Hen viel toen op dat op deze site meer info werd gegeven over het studentenleven dan de studie zelf. In dit geval is dit natuurlijk een extreem geval, en dit is niet bij iedere studie zo, maar toch zie je dat veel scholen de studie proberen op te leuken met het bijbehorende studentenleven. Is dit verantwoord of leidt dit mensen op het verkeerde pad?

Je hoort wel eens onder studenten in welke stad het studentenleven goed is en dit speelt zeker vaak mee als mensen kiezen tussen twee dezelfde opleidingen in verschillende steden. Maar wat als zo iets nou net de drempel is tussen de ene en de andere soort opleiding? Maar aan de andere kant kan het studentenleven ook net de drempel zijn om bij een opleiding te blijven als je eigenlijk daar niet meer wilt zijn. Dit zorgt dus ook dat mensen net iets verder door de rijstebrijberg heen kijken.

Er wordt wel eens gezegd dat de studententijd de beste tijd van het leven is. Dus misschien dat het studentenleven wel bij de opleiding hoort. Dat dit dus de drempel is tussen het onbezorgde scholierenleven en het uiteindelijke werkleven.

Uiteindelijk is het geven en nemen in dit soort situaties. Een studie is geen vervelende bezigheid, maar je moet het ook niet zien als een snoepwinkel.Bij het kijken naar een studie, is het belangrijk om het hele pakket te bekijken, om een indruk te hebben van hoe het gaat worden. Maar de vrije tijd mag zeker geen te grote rol spelen in het uitkiezen van een studie.

Geen opmerkingen: