dinsdag 15 september 2009

Héél erg trots!

Normaal gesproken gebruik ik mijn blog alleen om te vertellen over dingen die te maken hebben met mijn werk, maar deze keer maak ik daar een uitzondering op omdat ik zo verschrikkelijk trots ben dat ik het even kwijt moet!

Gisteren is namelijk mijn dochter geslaagd voor haar propedeuse bij de pabo. En dat vind ik een geweldige prestatie. Na een aantal jaren havo heeft ze een overstap gemaakt naar het mbo en vervolgens het hbo. Het is haar zeker niet aan komen waaien: ze heeft er keihard voor gewerkt en fikse tegenslagen moeten overwinnen. Ik heb enorm respect voor haar doorzettingsvermogen èn ik ben blij met de hulp die ze daarbij krijgt van mensen: docenten en medestudenten.

Overigens: de keuze voor de pabo heeft ze niet van mij maar ik vind het natuurlijk wel erg leuk dat ik met haar mag meebeleven wat er gebeurt op 'haar' stagescholen. Zo sta ik op afstand toch een beetje voor de klas ;-)

Afbeelding van ~LiLi~, gepubliceerd onder CC-by-nc-nd.

6 opmerkingen:

janien zei

Dikke proficiat! ... Of horen jullie liever 'felicitaties'?! Da's een kwestie van taalgebruik, maar de connotatie is in beide voorbeelden dezelfde: een gelukkig meevoelen met de trots van moeder en dochter.

Ook ik kan mijn trots niet onder stoelen of banken steken. Binnenkort zal mijn dochter met glans afstuderen!

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Janien,
Jij ook gefeliciteerd!

Annet zei

gefeliciteerd met deze mijlpaal! En heel leuk dat ze het onderwijs als werkveld heeft gekozen. Succes voor haar in haar verdere Pabo jaren.

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Annet,
Dank voor je felicitaties. Vandaag heeft ze nog gevierd maar ze is nu al weer druk aan het plannen voor het komende jaar. Zij werkt harder dan ik ;-)

Sybilla zei

Sorry dat ik dit nu pas lees, Margreet! Van harte proficiat voor jou en je dochter!

Hier viel overigens ook iets te vieren: mijn dochter slaagde cum laude voor haar bachelor :)

Wat zijn we trotse moeders hè?

Anoniem zei

Beetje laat, maar ja, geen ICT-bloed, dus met vertraging binnengekomen. Dus alsnog: Femke gefeliciteerd! Groet, Maria