dinsdag 29 september 2009

It´s all in the games

Klik hier om naar de website van het symposium en het boek te gaanVan verslavingsdeskundige Herm Kisjes en onderwijsjournalist Erno Mijland verschijnt binnenkort 'It's all in the games. Gamen is geweldig | Gamen geeft problemen'. Het boek is bedoeld voor opvoeders en begeleiders en geeft een overzicht van de mogelijkheden én de risico's van gamen. Erno vroeg me aandacht te besteden aan het symposium dat georganiseerd wordt voor de lancering van het boek. Daar geef ik graag gevolg aan.

Op woensdag 21 oktober 2009 is bij Fontys Hogescholen Verpleegkunde in Eindhoven van 13.30 - 16.30 uur het symposium ‘It’s all in the games’. In dit symposium wordt ingegaan op de risico's en de de mogelijkheden van het gamen. Spreker op dit symposium is o.a. Ben Schouten, lector Serious Game Design, verbonden aan Fontys Hogeschool ICT, met de presentatie ‘Gamen en onderwijs’. Arthur Vankan, oud-wereldkampioen en Europees kampioen in Halo 2 en Gotham Racing 2 (onder gamers bekend als King Tuur) vertelt iets over ‘Gamesport’ en Martin Reddeman en Nicolle van Mill, verbonden aan Novadic-Kentron houden een presentatie met de titel: ‘Wat is game-verslaving?’. Daarna komen Herm en Erno aan het woord. Deelname aan het symposium kost € 45,00 inclusief een exemplaar het boek.

Het is een symposium waar ik graag naar toe zou zijn gegaan maar ik volg die dag een cursus in Utrecht en ik kan me helaas nog altijd niet in tweeën splitsen. Maar misschien is er iemand die dit weblog leest die er graag naar toe wil gaan. Ik mag van Erno Mijland mijn uitnodiging doorgeven aan iemand anders op voorwaarde dat die persoon een verslagje schrijft van het symposium voor mijn blog. Wie kan ik mijn uitnodiging toesturen voor het symposium (met daarbij gratis een exemplaar van het boek ‘It’s all in the games’ van Herm Kisjes en Erno Mijland) en schrijft als dank daarvoor een stukje voor dit blog? Je kunt via dit blog reageren: wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Heb je pech en is iemand anders je voor: je kunt je hier zelf aanmelden voor het symposium.

4 opmerkingen:

ankie zei

Hoi! Kwam hier via de ZBdigitaal twitter. Lijkt me op zich leuk! Ik ben op twitter als asinnema. Student Journalistiek uit Zwolle die zich ook wel eens achter de oren krabt over gameverslaving ;)

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Ankie,
Je bent de eerste, dus je mag de uitnodiging van me overnemen. Schrijf je achteraf voor dit blog een artikel hoe het is geweest? Dan kan iedereen die er niet bij kan zijn toch een beetje meegenieten!
Ik ga je naam doorgeven aan Erno. Kun je me nog je een mailtje sturen met je verdere gegevens? Je kunt mijn e-mailadres vinden door op het visitekaartje te klikken van mijn profiel.

daniel klabbers zei

Hallo margreet, bedankt voor de post. Ik heb me ook aangemeld.

Erno Mijland zei

Het symposium is ondertussen voorbij. Het was een boeiende bijeenkomst met deelnemers met verschillende achtergronden: ouders, gamers, hulpverleners, onderwijsmensen, opvoedingsadviseurs. Alle Powerpoints zijn beschikbaar via de website (www.betergamen.nl). We zijn natuurlijk ook benieuwd naar het verslag van Ankie!