donderdag 21 januari 2010
Geldtips van studenten
Dankzij een praktijkweek die compleet verzet is geniet ik van een onverwachte week extra vakantie. Deze vakantie, hoe raar ook, had ik liever niet gehad. Maargoed, men moet een gegeven paard niet in de mond kijken. Aangezien als student geld schaars is, is de vakantie een mooie tijd om even naar de financiele balans kijken. En aangezien je als student, en dus ook beginnende bijdrage aan de maatschappij, geen geld genoeg kan hebben, is handig met je geld omgaan een must. Een paar tips:
Goedkope boodschappen:
De sleutel tot het besparen ligt hem vaak eerst bij het goedkoop inkopen van de basisbehoeften. Er bestaan veel mythes over welke supermarkt nu na de supermarkt het goedkoopste is, maar aangezien dit per pruduct verschilt, is hier vaak geen draad aan te breien. Over het algemeen zijn de aldi en de lidl wel goedkoper, omdat deze geen merken hebben. Hiervoor moet je echter wel je gesteldheid aan merken opgeven.
Goedkoop bier:
Aangezien veel studenten toch wel vaak bier kopen , is het belangrijk om ook dit goedkoop in te kunnen kopen. Hier bestaat een speciale site voor. Daarnaast zijn er veel studenten die het niet uitmaakt wat voor merk bier ze drinken, zo lang ze maar bier hebben. Deze kopen vaak albert heijn of aldi bier.
Bijbaantjes:
Van je studiefinanciering alleen kan je vaak niet leven. Zeker niet als je ook nog je huur moet betalen en, zoals veel studenten, ook nog eens van uitjes houdt. Werken in het weekend is een optie, maar dit alleen is vaak niet genoeg, en daarom werken veel studenten bij in de vakantie. De clue van het vinden van een baan is dat je slim zoekt. Studenten zijn vaak goedkoop, en goede werkers. Daarom willen veel bedrijven graag studenten. Denk daarom zelf waar je wil werken, en waar het goed verdient en ga erop af. Je moet niet wachten tot er iets naar jou toe komt. Studenten zijn hier vaak ongelofelijk handig in.
Naast dit zijn er natuurlijk vele andere tips, die je vaak zelf uitvindt door vallen en opstaan. Wij mogen als studenten eigenlijk niet klagen als we onszelf vergelijken met de studenten van vroeger. Vroeger ging het om overleven, tegenwoordig meer om het vervullen van je dromen. Of gewoon om plezier te hebben in het nu. En mochten wij nog na al deze dingen worstelen met geld, dan hebben de meeste studenten ook nog lieve ouders. :-)
Labels:
studentenleven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten