dinsdag 18 mei 2010

Inzendingen Creative Game Challenge online

afbeelding logo Creative Game ChallengeOok dit jaar ben ik weer betrokken bij een wedstrijd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs: de Creative Game Challenge. De Creative Game Challenge wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. In deze wedstrijd worden leerlingen in het voortgezet onderwijs uitgedaagd om een game te maken rond een tevoren opgegeven thema. Dit jaar was het thema 'beesten'.

Inmiddels zijn we zover dat de inzendingen binnen zijn. Dat betekent weer heel wat uurtjes speelplezier, want ja: als je bij zo'n wedstrijd betrokken bent, dan ben je natuurlijk wel de eerste die de games mag bekijken! En nee: ik ga je niet vertellen wat mijn persoonlijke favoriet is ;-)

De beoordeling van de games gebeurt trapsgewijs. Eerst bepaalt een online jury welke games voorgelegd worden aan een vakjury èn aan de DGDARC-jury (Dutch Game Development and Research Club). De DGDARC-jury kent een eigen prijs toe; de vakjury bepaalt wie de overigen prijzen winnen.

Maar voor het zover is moet er dus eerst een selectie gemaakt worden door een online jury. Iedereen die geïnteresseerd is in games mag zich daarvoor opgeven. Als je ingeschreven bent kan je inloggen op de jureringsapplicatie. Je krijgt dan een willekeurige game voorgelegd, die je moet beoordelen op basis van de volgende criteria:
  • usability en speelbaarheid,
  • vormgeving,
  • humor,
  • originaliteit,
  • aansluiting op het thema.
Tot slot geef je een overall beoordeling, waarmee je de game in zijn geheel beoordeelt.

Meedoen met jureren kost zoveel tijd als je er zelf aan wilt besteden. Je mag net zoveel games beoordelen als je zelf wilt: één game, een paar of alle 67 (!) inzendingen.

Heb je zin om mee te helpen met jureren? Schrijf je dan hier in. Je mag natuurlijk ook alleen kijken en je verbazen over wat leerlingen kunnen. Dat is vast en zeker meer dan je denkt!

Geen opmerkingen: