We beginnen de middag met een presentatie over het fonds zelf: hoe is het tot stand gekomen, wat is de gedachte erachter en waarvoor en hoe kan je subsidie aanvragen.
Vervolgens zal Remco Pijpers, directeur van stichting Mijn Kind Online en bestuurslid van MediaMachtig, zijn licht laten schijnen op mediawijsheid.
Na een pauze zijn de experts aan de beurt: de mensen die voor de klas staan en in hun lessen aandacht besteden aan mediawijsheid:
- Elke Das, zelf actief als weblogger (bekroond in 2009 met een Dutch Bloggie!), die komt vertellen over de wiki die ze gebruikte met haar leerlingen,
- Sanne Kuyt, die met zijn leerlingen vorig jaar een lipdub maakte, en dit jaar weer nieuwe media-activiteiten ontwikkelt,
- Frits Meijer, die op de barricaden staat om leerlingen in het speciaal onderwijs de nodige vaardigheden en kennis bij te brengen om media te kunnen gebruiken,
- Jeroen Rougoor, bekend van de Digitale Slootjeskist (maar hij doet nog veel meer inspirerende dingen),
- Harry Spoelstra, één van de oprichters van Wikikids en verantwoordelijk voor het project Wikikids Atlas.
Of je nu wel of geen plannen hebt om subsidie aan te vragen bij MediaMachtig: ik denk dat de middag interessant is voor iedereen die mediawijsheid in het onderwijs belangrijk vindt. Leerkrachten, al dan niet nog in opleiding, ict-coördinatoren, bovenschools ict-managers, bibliotheekmedewerkers, onderzoekers: jullie zijn allemaal welkom. De bijeenkomst vindt plaats op 27 oktober bij de Lerarenopleiding Basisonderwijs HU Domstad, Koningsbergerstraat in Utrecht. Erbij zijn kost niets; je hoeft je alleen maar aan te melden.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MediaMachtig? Schrijf je dan in op de feed van onze nieuwsberichten, het blog of volg ons op Twitter.
1 opmerking:
Dit is dus de blogpost die ik gemist heb...
Mooi initiatief Margreet. Ook zeer goed doordacht opzet. Ik verwacht eigenlijk meer resultaat van dit initiatief, dan van diegenen die ik zie: 5000 euro en trek je plan. Succes ermee!
Een reactie posten