maandag 18 oktober 2010

Kick-off MediaMachtig: wie zijn erbij?

Ik vertelde het al eerder: op woensdagmiddag 27 oktober is de officiële kick-off van MediaMachtig: het subsidiefonds waar basisscholen subsidie aan kunnen vragen voor mediawijsheidsprojecten. Inmiddels is ook bekend wie de sprekers zijn die middag.

We beginnen de middag met een presentatie over het fonds zelf: hoe is het tot stand gekomen, wat is de gedachte erachter en waarvoor en hoe kan je subsidie aanvragen.

Vervolgens zal Remco Pijpers, directeur van stichting Mijn Kind Online en bestuurslid van MediaMachtig, zijn licht laten schijnen op mediawijsheid.

Na een pauze zijn de experts aan de beurt: de mensen die voor de klas staan en in hun lessen aandacht besteden aan mediawijsheid:
Ik ben heel blij dat deze mensen op de kick-off hun verhaal komen vertellen. Ze zijn niet alleen heel ervaren op het gebied van mediawijsheid en onderwijs, maar kunnen ook hun verhaal goed en inspirerend overbrengen. Echte docenten dus ;-)

Of je nu wel of geen plannen hebt om subsidie aan te vragen bij MediaMachtig: ik denk dat de middag interessant is voor iedereen die mediawijsheid in het onderwijs belangrijk vindt. Leerkrachten, al dan niet nog in opleiding, ict-coördinatoren, bovenschools ict-managers, bibliotheekmedewerkers, onderzoekers: jullie zijn allemaal welkom. De bijeenkomst vindt plaats op 27 oktober bij de Lerarenopleiding Basisonderwijs HU Domstad, Koningsbergerstraat in Utrecht. Erbij zijn kost niets; je hoeft je alleen maar aan te melden.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MediaMachtig? Schrijf je dan in op de feed van onze nieuwsberichten, het blog of volg ons op Twitter.

1 opmerking:

Smetty zei

Dit is dus de blogpost die ik gemist heb...

Mooi initiatief Margreet. Ook zeer goed doordacht opzet. Ik verwacht eigenlijk meer resultaat van dit initiatief, dan van diegenen die ik zie: 5000 euro en trek je plan. Succes ermee!