woensdag 16 januari 2008

Website vernieuwd

Naar mijn websiteIn de kerstvakantie heb ik niet alleen maar games gespeeld: ik heb e-i-n-d-e-l-i-j-k de moed gevonden om mijn website te vernieuwen. Die website heb ik lang geleden (ik meen in 2000) opgezet toen ik werkte op een VO-school waar ik leerlingen en docenten lessen gaf in het zoeken en beoordelen van informatie op internet. Ik vond het handig om de informatie die ik in de lessen aanbood op een website bij elkaar te hebben, dus ik heb toen in een vloek en een zucht, zonder enige kennis van zaken met veel geploeter een website in elkaar gezet. Ik was er toen best tevreden mee: de site was een prima naslagwerk voor bij mijn lessen. Maar inmiddels is de website bijna acht jaar oud en afgezien van een vernieuwde vormgeving (gedaan door een vriend) en een enkele keer de reparatie van een linkje, heb ik er nooit meer wat aan veranderd.

Het jeukte dus al lange tijd om ermee aan de slag te gaan, maar ja... te druk, te weinig tijd, geen zin, andere dingen gaan voor: genoeg redenen om het telkens voor me uit te schuiven. Tot de donkere dagen voor de kerst: toen kreeg ik ineens de geest en ben ik aan het knutselen geslagen met mijn site. Niet zomaar, overigens: ik heb me de laatste tijd een paar keer ad-hoc bezig gehouden met mediawijsheid (in mijn weblog o.a. hier, hier en hier), en ik wilde op mijn website daar wat meer structureel vorm aan geven.

Het bleek geen overbodige luxe om mijn site te vernieuwen. Na zo'n lange tijd bleken heel wat zoekmachines die destijds vernieuwend en bijzonder waren niet meer te bestaan of overgenomen te zijn en van weblogs en wiki's was destijds nog maar in zeer beperkte mate sprake. Daar hoefde je dus nog niet zoveel rekening mee te houden, bij het zoeken naar informatie. Ook veilig internet was toen nog niet zo'n issue (althans: niet voor zover ik mij herinner), net zo min als cyberpesten. En web 2.0 bestond nog helemaal niet.

In de nieuwe editie van mijn website heb ik geprobeerd om aan al dit soort zaken aandacht te besteden. Niet uitputtend en ook niet met uitgebreide lessen, maar wel met tips voor lessen waarbij dit soort zaken aan de orde kunnen komen. En voor wie wil weten wat ik allemaal doe heb ik een pagina gemaakt met de belangrijkste zaken die ik de afgelopen jaren heb gedaan. Het is nog altijd geen super-flashy website en de navigatie is eenvoudig, maar dat kan ik ook helemaal niet. Ik ben nooit verder gekomen dan 3 woorden HTML, en zaken als Javascript enzo gaan mij boven de pet. Maar met de inhoud ben ik redelijk tevreden.

Neem eens een kijkje op mijn website versie 2.0, als je wilt. Ik sta open voor commentaar!

2 opmerkingen:

janien zei

Mooi, je nieuwe website! Machtig en prachtig. Ik wil daar heel graag nog heel veel komen ontdekken, leren en lezen. En je blog, die blijf ik bezoeken. je weet dat ik als absolute autodidact op ICT-gebied alles van jou en andere edubloggers te leren heb.

Jouw expertise, je thema's, je creatieve aanpak van wat zich nieuw aandient (ik bedoel je geweldige ideeën om veel nieuwigheden direct te vertalen naar didactische producten), je verfrissende en aangename blogstijl. Rijkdom. Overvloed. Inspiratie. Wow!

Heel veel geluk, Margreet, succes met je vernieuwde website! (Gelukkig heb je je kleuren bewaard, ze bepalen voor mij immers mee je 'merk'.)

Groetjes
janien van The Sausage Machine

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Janien,
Dank voor je complimenten. Wordt in Vlaanderen veel gedaan op het gebied van 'mediawijsheid'?