maandag 22 juni 2009

Meters maken met Franse werkwoorden

Foto van een stuk straat met daarop Franse werkwoordvervoegingenIk schreef al eens over de site Le Conjugueur waar je kunt oefenen hoe je Franse werkwoorden moet vervoegen. Ik kreeg op dat bericht een reactie dat de site Verbuga dezelfde mogelijkheid biedt. Daarmee is niks teveel gezegd: je kunt er van een stuk of 100 onregelmatige en 15 regelmatige werkwoorden 11 tijden oefenen, van présent tot passé simple en van futur tot plus que parfait.

Je selecteert eerst welke woorden en welke tijden je wilt oefenen. Daarna maak je oefeningen. Als je het antwoord niet weet of verkeerd hebt kun je hulp vragen. Je kunt dan een tip vragen (dan krijg je te zien hoe andere soortgelijke werkwoorden verbogen worden) of het goede antwoord. Als je vindt dat je genoeg vragen hebt beantwoord kun je het overzicht van resultaten opvragen. Je kunt dan ook zien welke fouten je hebt gemaakt en die vervoegingen nog een keer oefenen.

Is het leuk om zo je werkwoorden te oefenen? Nee, absoluut niet. Maar wel héél makkelijk en je leert het heel snel. En dat is natuurlijk ook leuk want hoe sneller je je vervoegingen kent hoe meer tijd er overblijft voor andere zaken!

Afbeelding van Aaron Landry, gepubliceerd onder CC-licentie BY-NC-SA.

3 opmerkingen:

Jan zei

In de recensie wijst de link 'verbuga' (in de zin "Ik kreeg op dat bericht een reactie dat de site Verbuga dezelfde mogelijkheid biedt") nog naar de 'conjugeur' , wellicht is het mogelijk deze verwijzing aan te passen zodat deze naar verbuga verwijst ?

Margreet-ICT en Onderwijs zei

@Jan,

Sorry: foutje. Hersteld ;-)

Antoine van Dinter zei

Geweldige tip! Deze kende ik nog niet en biedt een aantal interessante mogelijkheden!