vrijdag 16 december 2005

Puzzels en nog veel meer

cijferblokDa's makkelijk: op deze site kun je in een paar muisklikken allerlei puzzeltjes maken. Puzzels met woorden, met getallen en ook nog doolhofpuzzels. Je kunt de puzzels bewaren als ze goed gelukt zijn; daarvoor kun je een gratis account aanvragen in 'My Custom Classroom Account'. Ook handig: je krijgt de oplossing van de puzzels die je gemaakt hebt erbij. Jammer is wel dat je de puzzels niet online kunt laten invullen; je moet ze na het maken uitprinten.

Dat is overigens wel het geval met de quizmaker die je ook op deze site vindt. Je kunt daar een quiz samenstellen met multiple choice-vragen, fout/goed-vragen of vragen met korte antwoorden. De quiz wordt keurig netjes op een website gezet, waar de leerlingen de test online kunnen invullen en nakijken.

Maar kijk vooral nog even verder op de site: er is nog veel meer te vinden dan deze quiz- en puzzlemaker. Er is bijvoorbeeld een Curriculum-center, waar je materiaal vindt om lessen samen te stellen over verschillende actuele onderwerpen, bijv. virussen, genetica, het heelal, magnetisme. Bij elk onderwerp is een hoofdstukje met interessante weetjes, er zijn tips voor experimenten uit te voeren, puzzel en een quiz, een woordenlijst, en ideeën voor projecten die de leerlingen kunnen uitvoeren.

Verder zijn er op de site van Discovery breinbrekers te vinden, o.a. over logisch denken, cijfers en wiskunde en woorden en letters, en er is een 'Science fair' met tips voor allerlei projecten en onderzoeken in de bèta-vakken. En, last but not least: er is een clip-art gallery met heel veel bruikbare tekeningetjes en animaties. Kortom: zeer de moeite waard om deze site te bezoeken en in je favorietenlijst te zetten!


Gevonden via het weblog Gadgets en onderwijs.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Margreet,
zit ik net op mijn werk na te denken hoe we leren kunnen koppelen aan het laten ontwerpen van puzzels door leerlingen, zie ik ineens jouw bericht voorbijkomen. Soms lijken dingen ineens in de lucht te hangen...

m2cm zei

Ja, dat gebeurt mij ook vaak, bij het lezen van de verschillende weblogs. RSS maakt het mogelijk om van zoveel verschillende informatie kennis te nemen, dat er heel vaak een aantal zaken bij zitten die net toevallig in jouw straatje passen. RSS vind ik echt een prachtuitvinding!

Groeten!