donderdag 14 juni 2007

Presentatie vernieuwende ICT-onderwijsprojecten

Naar de site van Stichting TQ-NLAls free-lancer doe ik voor allerlei verschillende organisaties klussen. Eén van mijn opdrachtgevers is Stichting TQ-NL. Stichting TQ-NL is voortgekomen uit Stichting ThinkQuest Nederland, de organisatie die van 1999 tot 2002 de ThinkQuest web-strijden heeft georganiseerd. In 2002 is de organisatie van deze wedstrijden in handen gegeven van Kennisnet, en ging de Stichting verder onder de naam TQ-NL.

Doelstelling van de stichting is het stimuleren van innovatieve Internet-activiteiten en -initiatieven die het Nederlandse onderwijs ten goede komen. Daarvoor stelt de Stichting 3 jaar lang subsidies beschikbaar voor innovatieve onderwijsprojecten. Volgend schooljaar is het laatste jaar waarin subsidies worden toegekend. Het eerste subsidiejaar wordt a.s. woensdag (20 juni) afgesloten in Utrecht met een presentatie en evaluatie van de projecten.

Ik verheug me enorm op die dag: eerst worden de projecten kort gepresenteerd door de leerlingen die bij het project betrokken waren. Daarna gaat het bestuur met de docenten de projecten evalueren, en de leerlingen gaan met een digitale camera elkaar interviewen. Op die manier hopen we zoveel mogelijk feedback te krijgen over wat leerlingen en docenten belangrijk en leuk vinden in onderwijs. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor degenen die volgend jaar een project uitvoeren of een subsidie-aanvraag willen indienen.

Voor die dag zijn nog een paar plaatsen te vergeven. In de ochtend worden de projecten uit het voortgezet onderwijs gepresenteerd; in de middag zijn de basisscholen aan de beurt. Wil jij zien welke leuke projecten het afgelopen jaar zijn uitgevoerd met subsidie van Stichting TQ-NL (misschien wel omdat je overweegt om zelf volgend jaar een subsidie-aanvraag in te dienen), dan kun je mij een mailtje sturen. Ik kan je dan op de gastenlijst zetten. Daarbij geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Geen opmerkingen: