woensdag 7 november 2007

Lesmateriaal Game Maker van Technika 10

Naar de site Game Maker KidsNa jaren lobbyen en heel hard werken heeft Technika 10 Nederland nu prachtig lesmateriaal online gezet over het maken van spellen met Game Maker, versie 7.0. Ik weet bij benadering hoe lang de weg is die ze zijn gegaan en hoeveel gesprekken er zijn geweest voordat dit huzarenstukje geleverd kon worden, maar het is ze uiteindelijk goed gelukt. Op de site Game Maker kids is prachtig lesmateriaal te vinden, met daarbij uitleg hoe Game Maker geïnstalleerd moet worden, voorbeeldspellen en ook nog tips voor de docent die kinderen helpt bij het maken van games.

Met het lesmateriaal van Technika 10 kunnen kinderen van ca. 10 tot 12 jaar min of meer zelfstandig aan de slag. Natuurlijk is het daarbij gewenst dat een begeleider af en toe een handje helpt. Ook daarin is voorzien door Technika 10: ze geven een aantal tips hoe je de techniek moet organiseren als je met een groepje kinderen aan de slag gaat, en ze hebben een lijstje van de meest voorkomende programmeerfouten. Reuze makkelijk! Ook zijn bij het materiaal wat voorbeeldspellen gemaakt

Technika 10 Nederland wil met het project GameMaker Kids met name meisjes interesseren voor programmeren en de ICT, maar dat wil niet zeggen dat het niet geschikt is voor grotere (of kleinere) jongens of meisjes. Het is universeel bruikbaar materiaal dat in duidelijke woorden en zonder game-terminologie uitlegt hoe je spelletjes maakt. Eenvoudige spelletjes of meer gecompliceerde spellen: dat hangt af van wat het kind wil en kan. Bij het pakket zit een serie sprites die gebruikt kunnen worden bij het maken van de lessen.

Ook leuk om te lezen is het weblog van O.B.S. de Weier in Almelo. Die school heeft heeft samen met Technika 10 Nederland bij de Kennisrotonde van ICT op School het vraagstuk 'Begaafde leerlingen gamen samen' ingediend. Nu zijn ze met de leerlingen aan de slag en te zien aan de foto's gaat zijn ze geïnspireerd aan de slag!

Voor wie aan de slag wil met Game Maker zijn er volgens mij nu geen belemmeringen te bedenken. Technika 10: bedankt voor al het werk dat jullie hebben verricht!

Geen opmerkingen: