donderdag 8 november 2007

PsP; meeneemcamera of wegwerpcamera?

Door Martijn van den Berg


Eén van de redenen, en dan bedoel ik de grootste reden waarom we hier naast een DS ook nog een PsP hebben liggen, is de officiële PsP webcam die begin dit jaar verscheen. Eigenlijk helemaal geen tijd gehad om te testen, tot het moment dat ik naar Canada ging op uitwisseling. En wat is er nou een beter moment om een camera te testen dan op vakantie in een ver land?

Leuke van de PsP is dat het muziek kan afspelen, foto's kan maken en je er ook nog eens spelletjes op kan spelen en films op kan kijken, dus als je met het een verveeld raakt, kan je met het ander verder gaan. Nadeel is natuurlijk dat het zo’n bakbeest is als je het vergelijkt met de moderne mp3-speler of fototoestel. Het past amper in je zak zelfs. Maar doel is nu om te kijken of deze extra functie, de camera de moeite waard is.

De PsP camera is een klein webcammetje van ongeveer 1 bij 2 bij 3 centimeter, dat foto’s en filmpjes kan maken van 1,3 megapixel. Nu is dit op zich wel leuk voor zo’n klein cameraatje, maar als je het dan aan een bakbeest van een PsP moet binden om het te gebruiken, heeft het opeens een stuk minder zin. Dus ik liep met dat cameraatje door the middle of Toronto (ik ben net terug, praat nog half engels) en probeerde foto’s te maken. Leuk is dat je het cameraatje kan draaien zodat je kan zien wat je fotografeert als je jezelf fotografeert, maar dan nog steeds heb je een hele slechte kwaliteit foto’s. Zelfs een mobieltje maakt betere foto’s tegenwoordig.

Wat ik tegen Sony zou willen zeggen. Hou het bij de PsP. De PsP heeft genoeg mogelijkheden met alleen games en is daar al uniek in. Je doet dit teniet door te proberen een spelcomputer tot een camera te maken. Het blijft een apparaat om te gamen. Als mensen foto’s willen maken kopen ze wel een camera en als ze muziek willen luisteren een mp3 speler. Keep it to the basics.

Geen opmerkingen: