- het kind,
- pedagogiek,
- didactiek (algemeen, taal, lezen, spelling, rekenen)
- leren,
- de school (algemeen, profiel, ouders, handelingsgericht werken, leerlingvolgsystemen),
- onderwijsvisies,
- gedragsproblemen,
- stoornissen,
- ontwikkelingspsychologen,
- middelen.
De 'kennis' wordt op de site op 4 verschillende manieren aangeboden:
- in korte definities van begrippen,
- in artikelen van ca. 1000 woorden (dus ongeveer 1 A4'tje) over onderwijskundige thema's,
- in langere achtergrondartikelen (verdieping) over diezelfde thema's
- in artikelen waarin onderwijsspecialisten hun mening geven over de thema's.
De lijst van bijdragers aan de site is imposant: je vindt er vele grote namen. Bij elke auteur staat een overzicht van de artikelen van zijn hand die op de site te vinden zijn.
Voor mij is de site een heel waardevolle aanwinst omdat het me in staat stelt om in samenhang te lezen over onderwerpen die me interesseren. Door het overzicht van begrippen en de koppeling van artikelen is de site ook als naslagwerk goed bruikbaar.
Uiteraard is het platform niet uitputtend: er is over alle onderwerpen natuurlijk veel meer te vertellen dan op deze site te vinden is. Maar de site biedt zeker een goede start om je te verdiepen in een onderwerp en een beeld te krijgen van de scope daarvan. En van daaruit kan je natuurlijk verder zoeken. Om je daarbij verder op weg te helpen, zouden er bij de artikelen nog wel wat vaker bronnen genoemd kunnen worden: die worden slechts zelden genoemd. Maar dat is geen reden om te mopperen: daarvoor is wat er nu al is veel te mooi. Ik hoop dat het een aansporing is voor de ontwikkelaars van de site om de site verder te ontwikkelen, zowel door meer artikelen toe te voegen als door het noemen van de gebruikte bronnen.
3 opmerkingen:
Dank voor de tip. Wat ik wel jammer vind is dat na het doorklikken op een categorie reclame links te zien zijn. Maar dat is mijn bescheiden mening.
@Daniëlle,
Natuurlijk zie ik - net als jij - liever een site zonder reclame. Maar we moeten allemaal ergens ons brood mee verdienen en dat geldt vermoedelijk ook voor de makers van deze site. Als reclames helpen om deze site in de lucht te houden (en liefst ook nog uit te breiden), dan ben ik een voorstander, mede omdat ik ervan uitga dat de doelgroep van deze site in staat is om het onderscheid te maken tussen de reclame en de overige teksten.
Daarnaast vind ik het een pré dat de makers van de site de gebruikers de mogelijkheid bieden om - via de site Your Online Choices (die je bereikt door op het infoknopje bij de advertentie te klikken) aan te geven dat ze geen advertenties aangeboden willen krijgen op basis van hun surfgedrag. Daarmee voorkom je weliswaar niet dat je advertenties te zien krijgt, maar wel dat ze gekoppeld worden aan wat je eerder op internet hebt gedaan. Dat op zich vind ik al winst ;-)
Dank voor de tip!
Een reactie posten